Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

70 φοιτητές μένουν άστεγοι στην Χίο!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


Αγώνα δίνουν φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και κατ΄ επέκταση το νησί, γύρω στους 70 φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να φύγουν από τις φοιτητικές εστίες, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια εναλλακτική λύση στέγασης.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, Αλ. Τζανέτος, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για στέγαση στις εστίες ξεπερνούν τις 300, ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια είναι 175. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι γύρω στα 70 άτομα που διέμεναν στις εστίες θα αναγκαστούν να τις εγκαταλείψουν, αφού οι πρωτοετείς φοιτητές προηγούνται.
Για το λόγο αυτό συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με το Δήμαρχο Χίου, ο οποίος πρότεινε ως προσωρινή λύση τη στέγασή τους στους κοιτώνες του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, οι οποίοι όμως για να τους φιλοξενήσουν χρειάζονται άμεσα επισκευή.
Έτσι, καθηγητές και φοιτητές ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου για παραχώρηση 20 δωματίων, που θα εξυπηρετήσουν 40 άτομα.
Στο μεταξύ οι ίδιοι σκοπεύουν να απευθυνθούν και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, κ. Μάρκο, συζητώντας το ενδεχόμενο παραχώρησης κάποιων δωματίων στο Τάγμα του Δεσπότη
Βίντεο: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου