Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Aπόφαση Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ: «Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης!»

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


auth.jpg
«Οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά», τονίζουν σε απόφαση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτόνων, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλολογικού, Ιταλικού και Βιολογικού του ΑΠΘ, προσθέτοντας: «Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».
Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι: «Μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποιήσεις στο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, χωρίς να αλλάξει στο ελάχιστο την ουσία του: Τη δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων – διαβατηρίων για την ανεργία, την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ, την ενίσχυση της ιδεολογικής χειραγώγησης, την ένταση της κρατικής καταστολής, την κατάργηση του ασύλου, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, των αντιδραστικών δηλαδή οργάνων που θα έρθουν για να υλοποιήσουν πλήρως το νόμο πλαίσιο. Αφού δεν κατάφεραν με τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να αντιμετωπίσουν την οργανωμένη αντίδραση των συλλόγων φοιτητών (ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ) εργαζομένων και καθηγητών ενάντια στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης τώρα καθιερώνουν την επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο».
«Η εκλογή φοιτητή στα συμβούλια διοίκησης, με ενιαίο μάλιστα ψηφοδέλτιο, συμβάλει στη μετατροπή του φοιτητικού κινήματος σε δύναμη στήριξης και υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Θέλουν να κάνουν τους φοιτητές συνένοχους εκλέγοντας εκπρόσωπο που θα υπερασπίζεται και θα υλοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδρύματος, τη διάλυση της γνώσης και την αφαίρεση κάθε δικαιώματος», επισημαίνουν.
Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν: «Οι εκλογές αυτές συνιστούν ένα σοβαρό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα και στις συλλογικές δομές του. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να έχουν τα δικά τους όργανα, τους συλλόγους τους, τα Διοικητικά Συμβούλια, τις επιτροπές τους σε έτη και εξάμηνα που να είναι όργανα πάλης για όσα πραγματικά έχουν ανάγκη κόντρα στην πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Οι φοιτητές πρέπει να εκλέγουν για να οργανώνεται καλύτερα ο αγώνας τους, όχι για ικανότερο διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής».
«Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης!», τονίζουν ενώ προσθέτουν πως προχωρούν στα εξής:
«Mπλοκάρουμε με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, τις εκλογές για των εκλογών για την ανάδειξη των Εσωτερικών Μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ  οι οποίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 24.10.2012 στη Θεολογική Σχολή.
Mπλοκάρουμε με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια για το Συμβούλιο του ΑΠΘ, την Πέμπτη 25.10.2012.
Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων».
alterthess.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου