Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Αποχή και την άλλη εβδομάδα στο ΤΕΙ Αθήνας!!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012


ια τα αιτήματα διαβάστε παρακάτω τις παρακάτω ανακοινώσεις:
1Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εκπαιδευτικό, Διοικητικό και Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας βρισκόμαστε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις, με αποχή από το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό έργο και απεργίες.
Οι εργαζόμενοι στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην πλήρη ανατροπή των σχέσεων εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη διάλυση της παιδείας, στην κατάλυση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών καθώς και στην πλήρη οικονομική και πολιτιστική κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας.
Αγωνιζόμαστε:
 για δημόσια και δωρεάν παιδεία και
 για να μην κατατεθούν, ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα μέτρα που επιβάλλουν Τρόικα – Κυβέρνηση - Δανειστές και Αγορές
Η κινητοποίησή μας στο ΤΕΙ είναι μέρος των συνεχιζόμενων αγώνων όλων των εργαζομένων, εκπαιδευτικών, ανέργων, φοιτητών και συνταξιούχων. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας και τη δημοκρατία στον τόπο μας.
Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συλλόγων Εργαζομένων του ΤΕΙ Αθήνας
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συλλόγων Εργαζομένων του ΤΕΙ Αθήνας
2Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας ύστερα από διαδοχικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, με αποχή από το Εκπαιδευτικό Έργο και απεργίες από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι Σύλλογοι του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, που με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης 3/10/2012 αποφάσισαν κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Αθήνας.

Όπως τονίζεται στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων όλων των φορέων του ΤΕΙ Αθήνας οι εργαζόμενοι στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δεν μπορούν να μένουν αδιάφοροι στο συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της κοινωνίας και των εργαζομένων με το νέο οικονομικά μέτρα, μπροστά στην πλήρη ανατροπή των σχέσεων εργασίας, μπροστά στη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων στρωμάτων του λαού, μπροστά στη διάλυση της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής μέριμνας, μπροστά στη πλήρη οικονομική και πολιτιστική κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας.
Τονίζεται εμφαντικά ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα με πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στον απύθμενο κατήφορο.
- Ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στο συνεχή στραγγαλισμό της Ελληνικής Κοινωνίας και του λαού, στη συνεχιζόμενη ραγδαία υποβάθμιση της ζωής τους.
- Αγωνίζονται ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν ΕΕ – Τρόικα – Κυβέρνηση, δανειστές και αγορές.
- Αγωνίζονται να ανατραπεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική που υποβαθμίζει την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
- Αγωνίζονται ενάντια στην επιχειρούμενη ποικιλότροπα, ηθική, μισθολογική, κοινωνική απαξίωση των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και στην περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη δεινής μισθολογικής κατάστασής τους.
- Αγωνίζονται για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Ο Νόμος πλαίσιο είναι απορριπτέος διότι οι θεσμικές αλλαγές που εισάγει οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.
- Αγωνίζονται για υψηλό επίπεδο σπουδών και για πτυχία με αντίκρισμα. Για αποφοίτους με αξιοπρεπή εργασία.
- Αγωνίζονται ενάντια στις μειώσεις στην κοινωνική μέριμνα των φοιτητών, οι οποίες είναι δραματικές και καταστροφικές, αν λάβει κανείς υπόψη τη σημερινή κατάσταση και θέση της ελληνικής οικογένειας.
- Χαιρετίζουν και συστρατεύονται με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.
Στη Συνέλευση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτώβρη 2012 αποφασίστηκε:
• Αποχή από το Εκπαιδευτικό έργο την Πέμπτη και Παρασκευή 11-12 Οκτωβρίου 2012.
• Απεργία τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και αποχή από τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα.
• Συστράτευση με τους άλλους Συλλόγους του και τους φορείς ΤΕΙ Αθήνας.
• Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν.
• Κοινοποίηση των αποφάσεων της ΟΣΕΠ – ΤΕΙ και μέσω της ΟΣΕΠ – ΤΕΙ σε όλους τους Συλλόγους όλων των ΑΕΙ και των Ερευνητών.
• Αποχή από το Εκπαιδευτικό Έργο και Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο Πληροφορικής .
Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συλλόγων Εργαζομένων του ΤΕΙ Αθήνας
esos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου