Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Κλειστή η Εγνατία Οδός από εργαζομένους του ΑΠΘ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012


Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου εξαιτίας κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζόμενων στο ΑΠΘ.
Οι εργαζόμενοι μοιράζουν ενημερωτικό υλικό σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς.
Υπενθυμίζεται οτι από χθες έχουν προχωρησει στην επ’ αόριστον κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, οι 600 εργαζόμενοι σε Εργολήπτες και Εκτελέσεις Έργων βρισκόμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής «ομηρίας», έπειτα και από την ανακοίνωση της πρυτανείας του ΑΠΘ πως θα προβεί σε παύση πληρωμών στους εργολαβικούς εργαζομένους από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ θα αναγκαστεί να καταγγείλει όλες τις συμβάσεις εργολαβίας, λόγω των περικοπών στα κονδύλια του Πανεπιστημίου αλλά και τη μη καταβολή μέχρι τώρα, της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας.
Το Υπουργείο Παιδείας ωστόσο, σε δική μας απαντητική επιστολή (με ημερομηνία 14.9.2012), τους γνωστοποιεί πως τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στο ΑΠΘ αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, στις οποίες εντάσσονται και οι πληρωμές για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας.

Seleo.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου