Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Στη Δικαιοσύνη οι πανεπιστημιακοί για τις περικοπές στις αμοιβές τους

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στα δικαστήρια, εντός και εκτός Ελλάδας, προτίθενται να προσφύγουν καθηγητές πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι θα προχωρήσουν άμεσα «στις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστες εκείνες απολαβές που αναλογούν στο λειτούργημα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αποφευχθεί η σημαντική διαρροή επιστημόνων (brain drain) σε Ιδρύματα του εξωτερικού και να συνεχισθεί η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας». Σ' αυτήν την απόφαση κατέληξαν με το σκεπτικό ότι «οι Έλληνες κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε εθνικό επίπεδο οι πρόσθετες απαράδεκτα μεγάλες περικοπές στις απολαβές μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου