Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Mε κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Δήμος Σπάρτης εάν κλείσει το ΤΕΙ!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012


Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο δήμος Σπάρτης στο ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης του παραρτήματος του ΤΕΙ Καλαμάτας που εδρεύει στη λακωνική πρωτεύουσα.
Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο δήμος, επισημαίνεται ότι, «προκαταβολικά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο δήμος Σπάρτης και ολόκληρη η Λακωνία θα σταθούν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντιοι σε κάθε αρμόδιο φορέα ή παράγοντα που τυχόν θελήσει να μετουσιώσει τη φήμη σε πραγματικότητα».
Αναφέρουν επιπλέον  πως το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Καλαμάτας- Παράρτημα Σπάρτης, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αυτοδύναμα στον χώρο που βρίσκεται, διότι διαθέτει τις πιο άρτιες κτιριακές εγκαταστάσεις, πληρότητα σε φοιτητές, αλλά και λειτουργική επάρκεια κι έχει ενσωματωθεί απολύτως εποικοδομητικά στον κοινωνικό ιστό της Σπάρτης και ουδείς δύναται να διανοηθεί την κατάργηση ή τη συγχώνευσή του.
Το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει πως, «το παρόν ψήφισμα αποτελεί απλώς και μόνο την ελάχιστη εναρκτήρια διαμαρτυρία του δήμου Σπάρτης, προεξοφλούμε ότι θα ακολουθήσουν δυναμικότατες κινητοποιήσεις εάν και εφόσον τα σενάρια επιβεβαιωθούν» και καλούν το σύνολο των δήμων της Λακωνίας, την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον υπουργό Παιδείας και το ΤΕΙ, να συμπαρασταθούν εμπράκτως στον δίκαιο και διαρκή αγώνα του δήμου Σπάρτης για συνέχιση λειτουργίας του ΤΕΙ στην πόλη
enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου