Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

TEI AΘΗΝΑΣ: Αποχή των καθηγητών μέχρι τις 9/10!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εκπαιδευτικού Προσωπικού
του ΤΕΙ Αθήνας στις 02/10/2012

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, λαμβάνει χώρα μέσα στο ζοφερό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική κοινωνία με τα συνεχή μέτρα, που επιβάλλει η Κυβέρνηση και η Τρόικα. Μπροστά στον επαπειλούμενο στραγγαλισμό της κοινωνίας και των εργαζομένων με το νέο οικονομικά μέτρα, μπροστά στην πλήρη ανατροπή των σχέσεων εργασίας, μπροστά στη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων στρωμάτων του λαού, μπροστά στη διάλυση της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής μέριμνας, μπροστά στη πλήρη οικονομική και πολιτιστική κατάρρευση η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Αθήνας παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και καταγγέλλει:

Το συνεχή βιασμό της ελληνικής κοινωνίας μέσω των μνημονίων και των αλλεπάλληλων Εφαρμοστικών Νόμων που επιβάλλει η κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ αλλά και γενικότερα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τη μεθοδευμένη κατάργηση της Δωρεάν Παιδείας υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.
Τους Νόμους (πλαίσιο) 4009 και 4076 και τις απαράδεκτες θεσμικές αλλαγές που επαγγέλλονται, τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα τους, που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.
Τη δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων των μελών ΔΕΠ και ΕΠ και γενικά όλων των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς και την επαπειλούμενη αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου, η οποία οδηγεί σαφώς στην ποιοτική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Τις μειώσεις στην κοινωνική μέριμνα των φοιτητών.
Τον κοινωνικό αυτοματισμό, που με κάθε ευκαιρία αξιοποιεί η Κυβέρνηση, ο οποίος διχάζει την κοινωνία και προϊδεάζει για νέα δεινά τον τόπο, τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Οι Ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Θα συνεχίσουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στο απύθμενο κατήφορο:

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στο συνεχή στραγγαλισμό της Ελληνικής Κοινωνίας και του λαού, στη συνεχιζόμενη ραγδαία υποβάθμιση της ζωής τους.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει ΕΕ – Τρόικα – Κυβέρνηση – δανειστές και αγορές.
Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική που υποβαθμίζει την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιχειρούμενη ποικιλότροπα, ηθική, μισθολογική, κοινωνική απαξίωση των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και στην περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη δεινής μισθολογικής κατάστασής τους.
Αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Ο Νόμος πλαίσιο και οι θεσμικές αλλαγές που εισάγει οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Αγωνιζόμαστε για υψηλό επίπεδο σπουδών και για πτυχία με αντίκρισμα.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μειώσεις στην κοινωνική μέριμνα των φοιτητών, οι οποίες είναι δραματικές και καταστροφικές, αν λάβει κανείς υπόψη τη σημερινή κατάσταση και θέση της ελληνικής οικογένειας.

Οι Εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Αθήνας ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους, το Διοικητικό Προσωπικό, το ΕΤΠ και θα επιδιώξουν ευρύτερες συνεργασίες και συστράτευση με τους Εκπαιδευτικούς και των άλλων ΑΕΙ. Η Ομοσπονδία πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία την κατανόηση και τη συμπαράσταση των φοιτητών μας και θέλουμε την υποστήριξη της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Συνεχίζοντας η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφασίζει την συνέχιση των κινητοποιήσεων:

Αποχή από το Εκπαιδευτικό έργο έως την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 13.00

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου των Διοικητικών.

Συμμετοχή στις προγραμματιζόμενες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Ανοικτή συζήτηση με τους άλλους συλλόγους του ΤΕΙ Αθήνας, τους φοιτητές και τους αντίστοιχους συλλόγους του ΤΕΙ Πειραιά, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Ενημέρωση του τύπου και των ΜΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου