Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δεν ισχύουν τα σχέδια συγχωνεύσεων ΑΕΙ που δημοσιεύτηκαν στον τύπο

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012


Οσα έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων , Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι σενάρια τα οποία δεν ισχύουν, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα τελικό σχέδιο.
Την δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλος στους Πρυτάνεις –εκπρόσωποι της Συνόδου- των Πανεπιστημίων Πατρών Γ. Παναγιωτάκη και του Παντείου Γρ. Σάλτα, στη διάρκεια της αποψινής συνάντησης .
Ουσιαστικά είπε ο κ. υπουργός η συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον εξορθολογισμό των ΑΕΙ δεν έχει ξεκινήσει και επανέλαβε στους Πρυτάνεις πως πρόκειται άμεσα να αρχίσει , ώστε πριν τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί οι αποφάσεις , έτσι ώστε οι μαθητές της Γ Λυκείου να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό με βάσει το νέο «χάρτη» των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Ο κ. Αρβανιστόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση προς τους Πρυτάνεις για το γεγονός ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν ορίσει ημερομηνίες εκλογών Συμβουλίων Διοίκησης, σύμφωνα με το νέο νόμο.
Οι Πρυτάνεις έθεσαν υπόψη με συγκεκριμένα στοιχεία στον υπουργό Παιδείας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια , πολλά από τα οποία αδυνατούν να λειτουργήσουν.
Μάλιστα ο Πρύτανης Πατρών ανέφερε για το Ιδρυμά του ότι τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.
Οι Πρυτάνεις αναφέρθηκαν στους διορισμούς καθηγητών που εκκρεμούν με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Πανεπιστημίων , ενώ υπενθύμισαν στον κ. υπουργό ότι τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.

Τέλος οι Πρυτάνεις επισήμαναν προς τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι δεν έχει ακόμη διατεθεί το ποσό που αναλογεί για το επικουρικό έργο των μεταπτυχιακών φοιτητών, ενώ σε ορισμένα πανεπιστήμια υπάρχει αδυναμία πληρωμής των οφειλόμενων υπερωριών, αργιών, κ.λπ. των εργαζομένων στις Εστίες, οι οποίες λειτουργούν συνεχώς και φυσικά τα Σαββατοκύριακα.
Ο υπουργός απέδωσε την όλη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ΑΕΙ, στην οικονομική κρίση.
esos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου