Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας.

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣYΛΛΟΓΟΥ
ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας!
5 Οκτωβρίου 2012
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εκτιμά ότι η μέχρι τώρα κινητοποίηση είναι πετυχημένη. Ακούστηκε επιτέλους η κραυγή αγωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου απέναντι στην επιχείρηση πλήρους διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, ανοιχτήκαμε στους  φοιτητές και τις/ους υπόλοιπες/ους εργαζόμενες/ους, μιλήσαμε με την τοπική κοινωνία. Πάνω από όλα αποκαταστήσαμε τη συλλογικότητά μας.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας και επιμένει στη μεθόδευση μιας πολιτικής που μόνο στη διάλυση και τη συρρίκνωση της ανώτατης εκπαίδευσης οδηγεί. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σημάδια ενός συνολικότερου αναβρασμού στην εκπαίδευση  και την κοινωνία.

Με αυτά τα δεδομένα συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας. Επιμένουμε στους στόχους και τις διεκδικήσεις που βάλαμε στις προηγούμενες συνελεύσεις και στην προσπάθεια οικοδόμησης συμμαχιών και συντονισμού με άλλους συλλόγους γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών μας, των διοικητικών και των συμβασιούχων εργαζόμενων. Επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα τη θέση μας ότι θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι Ν. 4009/11 και 4076/12 και για να ματαιωθούν οι εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμά μας κανένας και καμία συνάδελφος να μη νομιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο αυτήν τη διαδικασία. Στις 24/10 και σε κάθε άλλη μέρα προκήρυξης των εκλογών, με οποιοδήποτε τρόπο, αγωνιζόμαστε για την παρεμπόδισή τους.

Για την κλιμάκωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αγώνα μας
- Επιμένουμε στο δρόμο του κοινού αγώνα με διοικητικούς, EΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, συμβασιούχους εργαζόμενους και φοιτητές, οργανώνουμε κοινές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις
- Καλούμε κοινές συσκέψεις με τα άλλα σωματεία της εκπαίδευσης, κοινωνικούς και μαζικούς φορείς.
- Οργανώνουμε εκδηλώσεις και αντιμαθήματα
- Καλούμε και τους άλλους συλλόγους ΔΕΠ σε συντονισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας μεταφέρουμε την απόφαση στους άλλους συλλόγους της πανελλαδικής συνάντησης

Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή αγώνα. Τέλος, θα δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί "ταμείο αλληλεγγύης" του Συλλόγου.

Νέα Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 12 μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου