Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

"Ώρα μηδέν για το ΑΠΘ"

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012


authpanepistimio.jpg
Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα για το σύνολο των εργαζομένων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Update
 Πορεία πραγματοποιούν αύτην την στιγμή τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συγκεντρώθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Αυτήν την στιγμή (12.00) βγαίνουν από τους Πανεπιστημιακούς χώρους και κατευθύνονται προς την Καμάρα.
12.18: Πορεία στην Εγνατία πραγματοποιούν εργαζόμενοι, καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ
24ωρη απεργία σήμερα για εργαζόμενους και καθηγητές
 
Ειδικότερα σε 24ωρη απεργία προχωρούν διοικητικοί, εργολαβικοί εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ οι οποίοι θα συγκεντρωθούν  στο κτίριο της διοίκησης μαζί με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε πολυήμερες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου οι οποίοι διεκδικούν να μην χάσουν την δουλειά και τους μισθούς τους με τις περικοπές των κονδυλίων του ΑΠΘ από το υπ. Παιδείας ενώ διαμαρτυρονται και για τις εργολαβικές σχέσεις εργασίας.
 
Ακόμη ο Σύλλογος των καθηγητών αποφάσισε την αποχή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα την Πέμπτη και την Παρασκευή και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου με αίτημα την άμεση αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου για 3 ημέρες, λόγω αδυναμίας λειτουργίας υπό τις παρούσες συνθήκες, 
 
Ο ΕΣΔΕΠ θα κάνει εισήγηση στα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ για την αποτροπή διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών για τα Συμβούλια Διοίκησης των 4009/11 και 4076/12 και πρόσκληση προς τις Πρυτανικές αρχές για δυναμική διεκδίκηση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς το πανεπιστήμιο, για να καλυφθούν όλες οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες και να αποκατασταθεί η στοιχειώδης εύρυθμη λειτουργία του. 
 
"Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2012, ασχολήθηκε με τη σημερινή ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, ως συνέπεια της οικονομικής ασφυξίας την οποία επιβάλλουν η συγκυβέρνηση και η τρόικα.  Ιδιαίτερα, η οικονομική εγκατάλειψη των 800 και πλέον εργολαβικών υπαλλήλων, που στελεχώνουν βασικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, γραμματείες, εργαστήρια, διοίκηση) του ΑΠΘ και η ανάλγητη στέρηση των ελάχιστων οικονομικών τους πόρων κατά τους τελευταίους μήνες, τους στερεί στοιχειωδώς τη δυνατότητα επιβίωσής τους. Τα τραγικά αποτελέσματα τα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί ντροπή για το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το οποίο αδυνατεί να λειτουργήσει και να παραμείνει πλέον «ανοιχτό»" αναφέρει ο ΕΣΔΕΠ. 
 
"Επιπλέον, η αποστέρηση πολλών Τμημάτων του ΑΠΘ από το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, που αφορά τόσο τα αδιόριστα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ όσο και τα κενά από τη μη πρόσληψη διδασκόντων του ΠΔ 407 τη χρονιά που μόλις αρχίζει, οδηγεί στην ακύρωση πλέον κάθε δυνατότητας διεξαγωγής και διεκπεραίωσης του διδακτικού τους έργου. Παράλληλα, με ανεκτέλεστο το υπόλοιπο 60% του ήδη κατά 45% μειωμένου τακτικού του προϋπολογισμού, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 10ο μήνα, το ΑΠΘ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο των ζωτικών αναγκών του (θέρμανση, υποχρεώσεις προς τρίτους, κλπ)" τονίζει. 
 
"Ολοένα και περισσότερο γίνεται φανερό ότι το πανεπιστήμιο που λειτουργούμε οδηγείται στην υποβάθμιση και την απαξίωση με σαφή στόχο την ιδιωτικοποίησή του σε όφελος των ανυπομονούντων «επενδυτών» - εμπόρων της γνώσης και της επιστήμης" αναφέρει.
alterthess.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου