Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Eπ΄ αόριστον κατάληψη της διοίκησης του Α.Π.Θ!

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012



Σε επ΄ αόριστον κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι 600 εργαζόμενοι και εργολήπτες και εκτελέσεις έργων στο ΑΠΘ, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.
Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποίησαν σήμερα 24ωρη απεργία καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, έπειτα και από την ανακοίνωση της πρυτανείας του ΑΠΘ πως σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας θα αναγκαστεί να καταγγείλει όλες τις συμβάσεις εργολαβίας, με δραματικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειες μας, όσο και για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Σήμερα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου των εργολαβικών εργαζομένων, πραγματοποίησαν συνάντηση με τα μέλη της Πρυτανείας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του προέδρου και της αν. γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν πως η διοίκηση του ΑΠΘ βρίσκεται σε επαφές με το Υπουργείο Παιδείας για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα μας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που επιτείνουν το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας που βιώνουμε και αφού η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, αποφασίσαμε από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα μας, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενώ την ίδια ημέρα θα προχωρήσουμε στην επ’ αόριστον κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΑΠΘ.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη εργασία θα συνεχιστεί και ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Πρυτανεία του ΑΠΘ, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
unitedreporters.gr

1 σχόλια:

  1. Unknown είπε...:
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου